• Amatininkai

      • RAMUTĖ PRIKOCKIENĖ - Pynimas iš vytelių

        2013-07-28

        Vaikystėje labai mėgo piešti. Mokydamasi vidurinėje mokykloje, susidomėjo pynimu ir įvairių mielų smulkmenėlių kūrimu. Jau 12 m. Ramutė yra Lietuvos tautodailininkų sąjungos Šiaulių skyriaus narė. 1983 m. pirmą kartą dalyvavo rajono tautodailės darbų parodoje. Šiandien Ramutės Prikockienės darbai pristatomi Respublikinėse parodose, bei užsienyje. Ramutė pina savo malonumui, darbus eksponuoja parodose, vykdo privačius užsakymus, veda plenerus.

         

        Plačiau

      • EGIDIJUS IMPOLIS - Medžio drožyba

        2013-07-28

        Medžio darbus mėgo nuo vaikystės. Nuo 1992 m. dalyvauja įvairiose tautodailininkų parodose. Kuria įvairius dirbinius iš medžio, nuo smulkių suvenyrų iki monumentalių skulptūrų. Gamina ir derina skrabalus. Dalyvauja parodose asmeniškai ir su mokiniais, dalyvauja medžio drožėjų pleneruose, tarptautiniuose simpoziumuose, kasmetinėse tautodailininkų parodose.

         

        Plačiau

      • PRANCIŠKUS MIEŽIS - Medžio drožyba

        2013-07-28

        Drožyba susidomėjo dar vaikystėje. Stambių kūrinių drožyba užsiima nuo 1980 metų. Pagal užsakymus gamina kryžius, koplytstulpius, skulptūras. Smulkius drožinius pristato į parduotuves. Dalyvauja medžio drožėjų seminaruose, medžio drožėjų parodose, medžio drožėjų pleneruose.

         

        Plačiau

      • ELENA KAMINSKIENĖ - Rankų darbo megzti, iš vilnos velti, siūti gaminiai

        2013-07-28

        Gimė tremtyje, kur augo šalia močiutės tarp siūlų ir medžiagos skiaučių, nes močiutė siuvo ir siuvinėjo. Grįžus iš tremties močiutė pelnė tautodailininkės vardą Klaipėdos krašte. Elenos mama mėgo dukrą puošti rankomis megztais ir siūtais rūbais. Elena dirbo su vaikais darželyje, mokykloje, mažiesiems sudominti, pati pasiūdavo ar nusimegzdavo mokomąsias priemones. Dabar tai tapo daugiau negu pomėgiu, nes Elena su savo darbeliais dalyvauja parodose ir mugėse.

         

        Plačiau

      • BRONISLOVAS GEDMINAS - Medžio drožyba

        2013-07-28

        Medžio drožyba pradėjo užsiiminėti nuo 2003 m., ieškodamas įdomesnio laisvalaikio praleidimo būdo. Pradžioje kūrė savo malonumui, vėliau pradėjo dovanoti draugams, o šiuo metu priima užsakymus ir pardavimui. Taip pat savo darbus eksponuoja parodose, lankosi mugėse, dalyvauja pleneruose. Bronislovas yra Lietuvos tautodailininkų sąjungos Šiaulių skyriaus narys.

         

        Plačiau

      • MARIJUS LABANAUSKAS - Keramika

        2013-07-28

        Pirmą kartą prie molio prisilietė būdamas 16 metų. 2007 metais įkūrė savo dirbtuves. Priklauso Šiaulių tautodailininkų sąjungai. Darbas Marijui yra didžiausias pomėgis. Kuriami autoriniai gaminiai atsispindi jo nuotaikas. Gaminius realizuoja mugėse, meno galerijose bei salonuose. Kuria ir pagal užsakymus. Dalyvauja rengiamose parodose, pleneruose, veda edukacines programas.

         

        Plačiau

      • MIKOLIŠKIO KAIMO BENDRUOMENĖ - Kulinarinis kaimo paveldas

        2013-07-28

        Mikoliškio kaimo bendruomenė yra viena aktyviausių bendruomenių rajone, gavusi paramą iš VVG „Pakruojo rajono partnerystė“ rekonstravo pastatą ir pritaikė jį bendruomenėms reikmėms. Mikoliškis nuo seno garsėjo kaimo gaspadinėmis, tad bendruomenės aktyvistės surinko senuosius maisto gamybos receptus, išleido leidinėlį „Mikoliške kaimą bendruomenės kulinarėns pavelds, senovinių patiekalų receptė, gaspadinės“. Mikoliškio kaimo bendruomenės gaspadinės – Sigutė Paplauskienė, Lena Liepienė, Audronė Krištopaitienė, Regina Grunskienė, Danė Janulienė, Genė Juknienė kepa bandeles, ploci... 

        Plačiau

      • LAURA VALENTINIENĖ - Suvenyriniai dirbiniai iš popieriaus, mezgimas, sagės ir kiti papuošalai

        2013-07-28

        Kūrybinę veiklą pradėjo 2009 m. Pradžioje tai buvo hobis, o nuo 2012 m. įkūrė savo verslą, atidarė parduotuvę, kurioje prekiauja savo gaminiais. Priima individualius užsakymus šventėms ir kitoms progoms.

         

        Plačiau

      • VIRGINIJA JOCIENĖ - Kaimiški lašiniai

        2013-07-28

        Rūkyti lašinius pradėjo vaikystėje kartu su mama. Pradžioje lašinius rūkydavo tik savo šeimos reikmėms, o dabar dalyvauja bendruomenių renginiuose, mugėse, siekdama pristatyti pagal senąsias gaminimo tradicijas paruoštus lašinius.

         

        Plačiau

      • ROMUALDAS MAČIŪNAS - Naminis alus

        2013-07-28

        Alų verda nuo senų laikų, pagal senąsias kaimo tradicijas, kurias perėmė iš savo senelių. Alų gamina dėl savęs ir svečiams bei kaimynams pavaišinti.

         

        Plačiau

© 2016 Vietos veiklos grupė „Pakruojo rajono partnerystė".
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas